Από τους σημαντικότερους στόχους ενός δημιουργού site, είναι να κατασκευάσει μία ιστοσελίδα που θα εμφανίζεται στον επισκέπτη στον μικρότερο δυνατό χρόνο (ελάχιστος χρόνος απόκρισης).
Βάσει της τεχνικής μας υποδομής, έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να επιτυγχάνεται το παραπάνω. Με βάση αυτό, ο διαχειριστής της σελίδας πρέπει να εκμεταλλευτεί τους πόρους του server στον μέγιστο βαθμό έτσι ώστε να επιτύχει ακόμα ταχύτερη φόρτωση της σελίδας του.
Σε περίπτωση που το site σας είναι κατασκευασμένο με WordPress, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες:
1. Αναβάθμιση στην έκδοση της PHP
Οι τελευταίες εκδόσεις της PHP χρησιμοποιούν cache τεχνολογίες αλλά και γενικότερα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τους πόρους του συστήματος. Με την χρήση των παραπάνω, μπορείτε να πετύχετε αύξηση της ταχύτητας.
2. Ενεργοποίηση cache
Σε shared hosting περιβάλλον, το A και το Ω είναι το caching όσον αφορά την ταχύτητα της σελίδας. Για να ενεργοποιήσετε το caching, μπορείτε να εγκαταστήσετε με απλά βήματα το W3 Total Cache που είναι ένα δωρεάν plugin και παρέχεται από την ίδια κοινότητα του WordPress.
3. Μείωση όγκου φωτογραφιών
Η μείωση του όγκου (μέγεθος) ενός site, έχει άμεσο αντίκτυπο στον χρόνο φόρτωσης της. Δύο απλά βήματα για να πετύχετε το παραπάνω είναι να διαγράψετε φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε ή να τις τροποποιήσετε έτσι ώστε να έχουν σωστό format όπως JPG, PNG, GIF. Για να πραγματοποιήσετε τα παραπάνω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το plugin WP Smush.
4. Ενεργοποίηση Defer parsing of JavaScript
Η ασύγχρονη φόρτωση των javascripts είναι ιδιαίτερα σημαντική για να επιτευχθεί ακόμη γρηγορότερη φόρτωση ενός site. Η εν λόγω ενέργεια μπορεί να γίνει μέσω ενός plugin όπως το WP Deferred JavaScripts.
5. Έλεγχoς κώδικά σας μέσω performance plugin
Ένα από τα πιο σημαντικά development plugins που σας παρέχει το community του WordPress είναι το P3 το οποίο ελέγχει τα plugin σας και σας στέλνει αναφορά τόσο με τους χρόνους φόρτωσης αλλά και άλλα performance tips, βάσει των οποίων μπορείτε να παραμετροποιήσετε την ιστοσελίδα σας για να βελτιώσετε τον χρόνο απόκρισης της.
6. Έλεγχος ιστοσελίδας από GTmetrix και το PageSpeed:
Τέλος, υπάρχουν site που υπολογίζουν την ταχύτητα φόρτωσης του site σας και με αναφορές και γραφήματα σας συμβουλεύουν για το τι θα πρέπει να κάνετε για άμεση βελτιστοποίηση.
Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!
Επικοινωνήστε μαζί μας